Ako nahlásiť poistnú udalosť po povodni

13. septembra 2024

Vaše škody na majetku v dôsledku nadmerných zrážok zlikvidujeme zrýchlene.

Postupujte pre nahlásenie poistnej udalosti nasledovne:

    1. Zabezpečte vlastnú fotodokumentáciu poškodení – z viacerých uhlov odfoťte jednotlivé poškodené miestnosti, stavebné súčasti, vedľajšie stavby. V prípade poistenia domácnosti aj všetky poškodené hnuteľné veci ako nábytok, elektronika.
    2. Nahláste poistnú udalosť online
    3. Popíšte poškodenia čo najpresnejšie aj slovne v hlásení, tzn. najmä zoznam a rozmery jednotlivých zaplavených miestností (dĺžka, šírka, výška), zoznam poškodených stavebných súčastí a ich výmery, vybavenie domácnosti vrátane veku stavebných súčastí (napr. maľovka, podlaha) a hnuteľných vecí (nábytok, náradie, stroje …).
    4. Pokúste sa odhadnúť výšku škody na jednotlivých poškodených veciach a uveďte nám aj viac informácií potrebných pre jej odhad, napr. náklady na odčerpanie vody, vysúšanie miestnosti, značky, modely, čísla elektroniky. V prípade nadštandardu treba uviesť o aký materiál sa jedná, bežne sa oceňuje štandardný materiál.
      Príklad: sklad v pivnici, rozmer 3 m x 2m x 2,3 m, poškodená laminátová podlaha o rozmere 3 x 2m, vek lam. podlahy 5 rokov. Zatečená maľovka, vek 11 mes.
    5. IBAN pre výplatu poistného plnenia alebo informáciu, že žiadate o výplatu na účet, z ktorého platíte poistné.

Ak je to pre zabránenie zväčšenia rozsahu škody alebo z hygienických dôvodov nevyhnutné, vykonajte čo najskôr nevyhnutné zásahy a opravy. Zdokumentujte každý krok pred a po oprave a uchovajte si účtenky za materiál a služby.